De vernieuwde janfotografie.com

Website voor een fotograaf

De migratie van jandijkstrafotografie.nl naar janfotografie.com is geslaagd. Naast het wisselen van server en domeinnaam heeft de website ook een compleet nieuwe uitstraling gekregen. In het kader van "nu we toch bezig zijn" hebben we ons best gedaan om de website een minimalistische uitstraling te geven.

Prestaties van de website

Het grootste probleem waardoor migratie noodzakelijk was, was de snelheid van de vorige server. Nu is het toch al enorm lastig om een snelle website te bouwen met als primair doel: het presenteren van foto's. Een snelle server is hierbij onmisbaar.
Naast het veranderen van de server zijn er verschillende maatregelen genomen om de foto's zo klein mogelijk te houden zonder de kwaliteit te beïnvloeden.
Iedere webdesigner zal het met mij eens zijn dat het bouwen voor een creatieveling zoals een fotograaf, kunstenaar, etc. erg uitdagend kan zijn. Fotografen willen hun werk het liefst in de hoogste kwaliteit presenteren. Nu is het aan de webdesigner om de perfecte balans te vinden tussen een korte laadtijd, kwalitatief goede foto's en een tevreden klant.

Foto's maken de website

Het is erg fijn om als (web)designer te werken met professionele en prachtige foto's! Als designer kun je alle poespas achterwege laten. De aandacht van de bezoeker moet compleet gevestigd worden op de gepresenteerde foto's. Om dit te garanderen hebben we gekozen om de website te ontwerpen met zoveel mogelijk lichte tinten.

De functionaliteit van de website

De website heeft een ingebouwde agenda voor het plannen van workshops en evenementen. Het portfolio van de fotograaf is geheel in blogstijl gebouwd zodat de bezoeker makkelijk door de foto's heen kan scrollen. Iedere fotoshoot heeft zijn eigen pagina gekregen waar een mooi beeldverhaal verteld wordt. Uiteraard is deze website volledig dynamisch gebouwd zodat er altijd acties en aanbiedingen uitgelicht kunnen worden.

ZZP'er en fotograaf

Jan is ZZP'er en een getalenteerde fotograaf uit Damwoude Friesland. Na veel overleg en behoorlijk wat brainstormsessies hebben we samen een prachtige website ontwikkeld. Ontdek de website van Jan Dijkstra en bekijk de prachtige foto's. Je zal zien dat deze fotograaf echt een unieke stijl heeft ontwikkeld. Het was een genot om met deze prachtige foto's te mogen werken!