Jan Fotografie

Website voor een fotograaf

De vernieuwing van janfotografie.com is geslaagd. Naast het wisselen van de taal en heeft de website ook een compleet nieuwe uitstraling gekregen. Minimalistisch en prachtig door eenvoud.

Uitdagingen

De grootste technische uitdaging was de performance. Het is toch al enorm lastig om een snelle website te bouwen met als primair doel: het presenteren van kwalitatieve foto's.
Er zijn verschillende maatregelen genomen om de foto's zo klein mogelijk te houden zonder de kwaliteit te beïnvloeden. Iedere webdesigner zal het met mij eens zijn dat het bouwen voor een creatieveling zoals een fotograaf, kunstenaar, etc. erg uitdagend kan zijn. Fotografen willen hun werk het liefst in de hoogste kwaliteit laten zien. Nu is het aan mij om de perfecte balans te vinden tussen een korte laadtijd, kwalitatief goede foto's en een tevreden klant.

Foto's maken de website

Het is erg fijn om als (web)designer te werken met professionele en prachtige foto's! Als designer kun je alle poespas achterwege laten. De aandacht van de bezoeker moet compleet gevestigd worden op de foto's. Om dit te garanderen hebben we gekozen om de website minimalistisch te ontwerpen met zoveel mogelijk lichte tinten.

De functionaliteit van de website

Het portfolio van Jan is geheel in blogstijl gebouwd zodat de bezoeker makkelijk door de foto's heen kan scrollen. Iedere fotoshoot heeft zijn eigen pagina gekregen waar een mooi beeldverhaal verteld wordt.

Over Jan

Jan is een gepassioneerde fotograaf uit Friesland. Na veel overleg en behoorlijk wat brainstormsessies hebben we samen deze prachtige website ontwikkeld. Ontdek de website van Jan Dijkstra en bekijk zijn prachtige werk. Je zal zien dat Jan echt een unieke stijl heeft waar ik als media-lover erg blij van kan worden. Het was een genot om met deze prachtige foto's te mogen werken!