Just Dominic

Nieuw reisblog Just Dominic

JustDominic.com is mijn persoonlijke reis website. Initieel ontworpen voor mijn mijn soloreis door Europa maar nu uitgegroeid tot een platform gevuld met enorm veel reisinspiratie uit eigen ervaring. Door het gebruik van zelfgemaakte foto's en video's wil ik de bezoeker inspireren om zelf op pad te gaan om de wereld te gaan ontdekken.

Geen standaard blog

Het was een behoorlijke uitdaging om me te onderscheiden van alle andere reisblogs. Ik wilde de nadruk vooral leggen op beeld en kwalitatief goede content. Fotografie en videografie is al jaren een hobby die op deze manier mooi samenviel met mijn passie voor (web)design. Elke ontdekking bestaat uit een full-screen foto die gelijk het goede gevoel oproept bij de gebruiker. De ontdekking is namelijk het product van de pagina. Verder gebruik ik veel achtergrond video's en sliders die gelijk tot de verbeelding spreken van de gebruiker.

De balans

Vaak zoek ik de belans tussen techniek, (UX)design en tijd. Omdat ik met dit project een duidelijke visie zonder tijdsdruk had, heb ik mij volledig gefoccused op het (UX)design. Dit resulteerde in lange dagen en veel maatwerk. De out of the box functionaliteit van het Joomla! CMS voldeed gewoonweg niet. Het nadeel van grote foto's en videos's is het gewicht van de website. Ik heb daarom wel consessies moeten doen op de kwaliteit van de beelden.

Tot slot

Bezoek mijn reisblog en laat je inspireren. Het is één van mijn projecten waar ik ontzettend trots op ben.